Bloggen!

Barnet inom dig!

Har arbetat med två tavlor som handlar om att famna barnet inom sig. strax helt klara.
Hittade ett fint blogginlägg som Malin Berghagen skrivit om detta.
.............................................................................................................................................

 

Det inre barnet
En ledig stund på förmiddagen hemma hos Martin. Morgonens stillhet får mig alltid att fundra lite.

Inom varje vuxen, i alla fall de flesta, finnas ett sårat eller t o m trasigt barn. Någon gång eller vid flera tillfällen när vi var barn öppnades ett sår som sedan hade svårt att läka. I naturfolkets tradition säger man att det inre barnet lämnar själen och sätter sig någon annanstans där den kan känna sig trygg. I samma sekund föds längtan inom dig. Längtan att bli hel. Och du söker olika möjligheter till att bli det. Oftast genom något typ av beroende. Beroende av andra eller andra saker som för en stund ger dig den lyckokänslan du behöver.

Efter min resa i helgen hos Margitta Wigren, där flera av oss faktisk gjorde upp med en förälder, insåg flera av oss att något inom oss blev läkt. Med Gittans hjälp klippte vi det negativa band till en eller flera upplevelser från våran barndom och bestämde oss för att det inte längre skulle ha någon makt över det liv vi idag lever. Bara det som är gott blev kvar. Vi hämtade hem det lilla barnet inom oss igen. Höll om henne och fick henne att känna sig trygg. Lovade henne att vi skulle vara rädd om henne och inte göra illa henne igen. Inte låta NÅGON göra det. Och efter några samtal med dom som var med känner vi alla likadant. Det handlar inte om att finna kärleken i vårt liv utan det handlar om att bli hel.
Längtan efter DEN PERFEKTA PARTNERN, den ska "mannen eller kvinnan i ditt liv, handlar inte om en annan människa utanför dig. Utan att hämta hem barnet... När du hittar henne eller honom blir inte kampen så ivrig längre. Lugnet infinner sig och du funderar över vad och vem du egentligen vill ha i ditt liv.

Nu när vi är det lilla barnet vilar tryggt inom oss igen har längtan bytts ut mot något helt annat. En annan hel människa. Inte någon att vara beroende av. Inte alls! Nej snarare någon att dela tankar, upplevelser, äventyr, sorger och känslor med. Någon som är villig att resa med dig på samma villkor.

Och vaksamheten om detta lilla inre barn är som tio lejoninnors styrka.

"-Om du inte kan respektera mig. Om du inte kan vara rädd om mig. Om du inte kan ta hand om det som behöver tas om hand i DIG så ska vi nog inte gå tillsammans just nu. " Visst vi kan hjälpa varandra att läka men då på lika villkor.

Vi är alla sammanlänkade med varandra. ALLA! Och med trasiga hjärtan skapar vi en trasig värld. Tänk om det faktiskt är så att DU kan förändra inte bara DIG SJÄLV eller DITT LIV genom att läka ditt inre barn. Läka ditt hjärta... Tänk om DU faktiskt kan läka EN HEL VÄRLD om du gör det.

Kanske värt ett försök...

Namaste! Från djupet av mitt hjärta.... Malin